Teoria Aventurii

Take 1: Sillicon Valley

Romanii sunt hoti

Dupa ce cocalarul vesel de ebay a fost ieri facut de cacao in toata lumea, ma gandeam azi in metrou la expresia romaneasca „esti hot”. Stiti, cand un copil face o smecherie, ia o bomboana cand nu are voie sau se sustrage de la ceva intr-un mod inteligent(desi intentia tot e negativa, doar fuge de ceva). Ei, in genul asta de situatii lumea spune, cu zambetul pe buze si vadit bucuroasa fata de cel mic, „esti hot!” sau „hotule mic!”. Ma intreb de unde vine chestia asta.

Oare isi incurajeaza romanii copiii de mici sa fie hoti? Poate ca nu, dar sigur se bucura cand o fac. Doar cocalarul de ieri avea poza cu taica-su intr-o carciuma cand beau amandoi. Cu siguranta taica-su stia ce face si se lauda prietenilor cum fiul sau „face banul”.

Sper ca nu am un ton grav, eu sunt foarte distrat de copii astia care biduiesc pe ebay si apoi sunt smecheri. Fac parte din peisaj, normal.

august 3, 2007 8:28 am - Posted by | hoti

Un comentariu »

  1. Dar Razvan, eu nu stiu sincer ce ai tu cu baiatul… In fond nu a facut decit ce a putut sa razbeasca. Pina la urma „problema” moralitatii eronate este relativa si deschisa discutiei, avind in vedere situatia precara a individului ca entitate sociala functionala in contemporaneitate, atingerea autonomiei materiale devine un scop nobil..

    Comentariu de Andrei | august 3, 2007 7:38 pm | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: