Teoria Aventurii

Take 1: Sillicon Valley

Madalin Matica, Liana Stroia si Tzugu la ABM Days

Azi am participat la prima prezentare din Business day-ul de la ABM. Au prezentat Madalin Matica de la DotCommerce si Liana Stroia de la EInvest. Doamna sau domnisoara Liana Stroia a avut o prezentare destul de ciudata despre cum sa incepi o afacere pe netul romanesc in ecommerce. Vad ca a scris si s-a discutat pe larg la Vladimir Oane pe blog despre prezentarea in cauza, aceeasi de la Zilele Biz. Eu citisem acum ceva timp si cand s-a ajuns la partea cu colectarea ideilor de afaceri de pe google si blogul lui Radu Ionescu am facut legatura. N-a fost dezastruos, dar s-au dat multe detalii ciudat-inutile. Inteleg ca in target sunt incepatorii, dar de ce te-ai baga in asa ceva daca nu stii nimic? Oricum, sa zicem ca a fost „functionala” prezentarea, desi putin pe langa daca iei in vizor un utilizator peste medie al netului. Parerea de fata nu are nici o legatura cu Liana sau magazinele pe care le reprezinta, magazine de succes de altfel. Are doar cu prezentarea, care scartaie.

Apoi Madalin Matica a facut o prezentare faina, foarte on the spot despre ecommerce si marketing online. Cea mai buna de pana acum, a fost completa. A adus aminte si de purple cow-ul lui Seth Godin.  Cadenta rapida(deci buna) la slide-urile folosite corect, in mod complementar cu speech-ul. Totul relevant si la un alt nivel.  La un moment dat o studenta a intrebat ce calitati ar trebui sa aiba o afacere ca domnul Matica sa fie un evanghelist pentru ea? Raspunsul a fost sa fie un purple cow, evident. Andrei se intreba cate purple cows a vazut domnul Matica si a „evanghelizat” pana acum? Chiar sunt curios. Intuiesc ca nu multe.

Ieri a fost ziua Advertisingului unde s-a remarcat Tzugu(Alexandru Dumitrescu) de la McCann Erickson care a vorbit foarte liber. E carismatic si prinde la public. El pune mare accent pe sinceritate si feedback „pe bune”, o strategie buna. Apoi, personal apreciez mult abordarea psihologica pe care o practica pe cei cu care intra in contact. Din pacate Serban Alexandrescu nu a venit la prezentarea de ieri, si nici colegul lui Tzugu.

De celelalte prezentari nu pot spune prea multe, n-am participat decat la cele doua ieri si azi.

mai 10, 2007 8:32 pm - Posted by | Real Life

Un comentariu »

  1. Sincer : nici una in Romania. Dar am evanghezliat pentru toate serviciile grupului si toate produsele lansate.
    Imi doresc insa sa gasesc o vaca mov si sa ma indragostesc de ea.

    Comentariu de Madalin Matica | mai 11, 2007 2:30 pm | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: