Teoria Aventurii

Take 1: Sillicon Valley

Chemare la actiune

Internetul ca unealta de informare este neegalat in istoria omenirii. Drept urmare, odata cu aparitia net-ului devenit deja comun, multe lucruri se schimba.

Sunt absolut convins de faptul ca Internetul va avea un impact major asupra felului in care ne ducem traiul. Sunt foarte convins de faptul ca incepand de la convingeri si credinte si pana felul in care ne traim viata cotidiana, omenirea va fi profund schimbata peste cateva zeci de ani datorita Internetului. Ramane de vazut in ce fel, insa cred ca se va transmite in viata reala sentimentul de libertate de pe Internet, impreuna cu valorile ce-i stau la baza. Cred ca in momentul in care indianul, turcul, francezul si ugandezul vor comunica impreuna pe net descoperind ca sunt, de fapt, toti la fel(ca potential, nu ca personalitate) nu vor mai fi razboaie. Strans legat de educatie, Internetul le va arata ca diversitatea e buna, ca nu trebuie sa il urasti pe cel de langa tine doar pentru ca difera in gandire si ca ceilalti iti respecta punctul de vedere si credintele daca si tu o faci. Nu cred ca se va intampla peste noapte sau de la sine, dar cred ca vom trai momentul in urmatoarea jumatate de secol.

Educatia e cel mai important stimulent al bunului simt si vad in Internet cel mai important mijloc de educatie contemporan. In rata in care informatia evolueaza, e mai usor sa te auto-educi cu ajutorul Internetului decat cu ajutorul sistemului de invatamant conventional.

Pe langa avantajele aduse sistemului de invatamant si procesului de invatamant in sine, pe langa altele, Internetul are si partile lui negative, sau, sa spunem, dezavantajele neidentificate si netratate. Este evidenta problema tinerilor dependenti de anumite servicii pe care Internetul le pune la dispozitie. Networkurile sociale inlocuiesc iesirile cu prietenii pentru multi tineri. E puternic dezorientant daca nu esti impamantat cum trebuie si nu te autostapanesti.

In cazul meu Internetul ma faulteaza prin faptul ca simt nevoia sa stiu totul inainte sa pornesc la atac. Ori abordarea asta e profund gresita si trebuie sa mentin intotdeauna o perspectiva obiectiva. In primul rand niciodata nu vei sti totul despre un domeniu care e in continua evolutie. Apoi, chiar daca ai putea, tot nu cred ca abordarea ar fi superioara unei baze de informatii urmata de experiment si suplimentata de noutatile din domeniu pe parcurs.

Cred ca se va ajunge la o conduita excelent balansata ce va transcende Internetul in timp. Ca orice lucru nou e inca putin debalansat totul. Trebuie comparat cu inceputurile industrializarii ca impact, sau cu performantele primului automobil. Cred in faptul ca Internetul va atinge in destul timp performantele unui Lamborghini comparat cu primul model de Ford T, unde probabil suntem acum. Nimeni nu poate sti rata accelerarii evolutiei Internetului, dar eu cred ca voi trai momentul in care web-ul va ajunge la nivelul masinii zburatoare.

Voi cei care cititi mesajul asta conditionati-va si fiti oameni buni, cu o conduita de invidiat. Ceilalti va vor urma exemplul si in curand vom uita de evenimentele ce ne tulbura tara. Pe final adaug un singur lucru, din motiv ca nu-mi plac genul asta de texte pentru ca tind sa aiba un ton slab si plapand in comparatie cu realitatea ce ne inconjoara: fiti puternici si nu va plecati in fata raului.

Reclame

aprilie 20, 2007 10:06 pm - Posted by | Real Life

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: