Teoria Aventurii

Take 1: Sillicon Valley

Motivatie

Personal am pornit pe drumul asta de cativa ani, fara un scop fix. Vroiam sa fac ceva bun, ma bucura cand lumea folosea ceva ce eu faceam si aveam un input bun, in general.

Ulterior am fost infestat, mi-au fost impuse ideile altora. Nu puteam face cum vreau eu, trebuia sa fac cum trebuie facut. Dupa ce mi s-a luat sa fiu o oaie intre oi am luat decizia sa nu mai continui asa, ci sa fac cum stiu eu mai bine, cel putin pentru o vreme. Incet, incepi sa vezi ca nu esti singurul si obtii sprijin din partea altora. Cei ajunsi sus au mai mult timp in spate decat noi, dar cam atat. Da, e si putin noroc la mijloc, dar ti-l si faci in mare masura.  In plus, e mult mai usor sa distingi un om care are niste lucruri in spate sau a trecut prin mai multe. Faci mult mai usor profilul unuia de 30 de ani decat al unuia de 20. Celui de 20 nu poti decat, cel mult, sa-i ghicesti potentialul. Si asta nu dintr-o discutie de 10 minute. Dar e-n firea lucrurilor sa fie asa, si nu suntem singurii care intampinam problema asta. Life isn’t fair and that’s great news!

Apoi e conduita. Conduita e probabil cea mai importanta. Pentru ce faci totul? Pentru bani? Ar fi ciudat, avand in vedere ca poti avea oricand cam orice vrei dintr-o cariera conventionala. Ar fi si mai ciudat cand te gandesti ca acum te simti cel mai liber, cand nu ai un chior in buzunar. Cu exceptia Sarbatorilor si a evenimentelor neprevazute nu prea mai ai bani nici de o Cola, dar tot te simti excelent fata de verile care le pierdeai prin terase. Atunci pentru ce faci totul? Poate tocmai pentru drum, pentru ca e fun, pentru ca e o provocare, pentru ca nu ai alte obligatii, pentru ca orice altceva e prea plictisitor. Toate la un loc.

Si cum faci? Invarti magarii, iti faci relatii(un fel de networking romanesc) si apoi rulati banii de la unii la altii, ca-ntre prieteni? Nepotisme, sar batranele, manele, cefe groase? Nu, esti subtire. Faci cam acelasi lucru, dar tu invarti conturile fostilor colegi care au ajuns directori prin firme in Capitala. Mai scoate Vantu vreun Money Express in care scrie despre ale lui si ai lui. Fiecare are grija de cineva. Sa nu mai zic de indelung discutatul Vodafone, McCann Erickson si Enoiu. O fi fost, n-o fi fost, nu conteaza. Nu vreau sa fac parte din asa ceva, oricum.

Deci cum faci? E simplu. Trebuie sa creezi valoare in jurul tau, cumva, oricum. Asta e reteta universal valabila. Restul miscarilor merg, sigur, dar nu sunt de mine. Verticalitatea e una din cele mai importante trasaturi. Nu vreau sa fac compromisuri de nici un fel. Si asta nu e atitudine de virginel care nu stie el cu ce se mananca, e atitudine asumata. Cine porneste asa la drum si dupa se inmoaie e slab si se amageste singur cand spune ca asa fac toti.

Reclame

aprilie 11, 2007 4:31 pm - Posted by | Ideas, Real Life, Startup

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: